Print this page

Un estiu de canvis al Museu de l’ICP

Imatge primera planta Museu ICP

El Museu de l’ICP canviarà aquest estiu una part important de la seva exposició.  La posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa marxarà cap a Coll de Nargó i la primera planta es desmuntarà per acollir una nova exposició sobre primats hominoïdeus a partir del setembre. No us ho perdeu: aquest cap de setmana, portes obertes al Museu de l’ICP!  

Des de la inauguració del nou Museu de l’ICP, l’octubre de 2010, més de 36.000 persones l’han visitat i han participat en les seves activitats. L’exposició interactiva “Avui investigues tu!”, la primera planta amb una introducció a la paleontologia, la sala 3D i la niuada d’ous de dinosaure, han estat el centre d’aquestes visites. Quan el museu torni a obrir les seves portes el mes de setembre, tot plegat haurà canviat molt.

Laura Celià, responsable del Museu de l’ICP explica:

Després de dos anys del nou Museu de l’ICP, durant els que hem millorat les activitats i el funcionament intern, ara estem a punt per posar en marxa el programa d’exposicions temporals. La voluntat és poder renovar anualment una part de l’exposició. Però la crisi ens afecta, com a tothom, i serà el context econòmic qui acabi decidint.

Aquesta exposició, que es muntarà durant les vacances a la primera planta del museu, permetrà conèixer la diversitat d’hominoïdeus i altres primats trobats a la conca del Vallès-Penedès, i descobrir quin és l’origen de la nostra família i per què som com som.

Aquest diumenge, dia 1 de juliol, és doncs el darrer dia en què es podrà veure a l’ICP aquesta petita exposició que permetia conèixer què és i què fa la paleontologia.  Esteu convidats a visitar-la durant aquest cap de  setmana, en què el museu farà jornada de portes obertes tant el dissabte com el diumenge.

Imatge posta d'ous a l'entrada del Museu de l'ICP

Última oportunitat per veure la posta d’ous a Sabadell

La posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa presideix l’entrada del Museu de l’ICP des de la seva inauguració. Però sempre ha tingut un destí clar: el nou centre expositiu a Coll de Nargó, conegut com a Espai Dinosfera. Aquesta niuada, que van excavar i estudiar investigadors de l’ICP, es va trobar al jaciment de Pinyes, en aquest municipi de l’Alt Urgell.

En pocs dies, la niuada deixarà definitivament Sabadell per instal·lar-se a les noves instal·lacions construïdes a Coll de Nargó per a donar a conèixer la riquesa paleontològica d’aquest municipi. El centre té previst obrir les seves portes durant la segona quinzena del mes de juliol.

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 13:56
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User

Related items