En Miquel Crusafont protagonista d’un joc en línia per alumnes de primària

Aquest matí s’ha presentat a l’escola Nostra Llar de Sabadell un joc en línia basat en la figura de Miquel Crusafont. Aquest joc és el tercer de la col·lecció ‘Personatges en joc’, un programa de divulgació científica adreçat a alumnes de primària, promogut per de la Generalitat de Cataunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. En el cas d’en Crusafont, els continguts del joc han comptat amb l’assessorament de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

 

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assistit avui a l’Escola Nostra Llar de Sabadell a la presentació de la tercera entrega de la col·lecció “Personatges en joc” dedicada al paleontòleg català, Miquel Crusafont (1910-1983). Acompanyat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, el secretari ha participat en una demostració sobre el funcionament i el contingut didàctic del joc adreçada a l’alumnat del centre. En Salvador Moyà, director de l’ICP, la directora del centre Laura Blanco, així com els fills d’en Miquel Crusafont i altres personalitats de l’Ajuntament de Sabadell i de la Generalitat de Catalunya han participat també en aquest acte.

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i altres acompanyants durant la presentació del joc sobre en Miquel Crusafont.

Aquest joc multimèdia permet als alumnes de tercer cicle d’educació primària descobrir la Catalunya de fa milions d’anys de la mà d’aquest científic català reconegut internacionalment. Jugant amb Sandra Li, una jove investigadora que segueix els passos de Miquel Crusafont, l’alumnat pot descobrir un món fantàstic de fòssils i aprendre a fer recerca. El joc permet conèixer la vida del paleontòleg català i se suma, així, a les commemoracions del centenari del seu naixement celebrades recentment. També apropa els alumnes a la paleontologia, tot interpretant el passat de la vida a la terra a través dels fòssils per poder conèixer com eren les espècies de fa milions d’anys i com vivien els avantpassats de l’home actual.

Continuant amb les aportacions de Miquel Crusafont, altres aspectes que es tracten al joc són els següents: espècies extintes a Catalunya (espècies destacades, característiques, hàbitat i evolució), la teoria de l’evolució, canvis en la biologia i la geologia, les tècniques i mètodes de recerca científica i el context històric i social de l’època (1920-1970).

En Salvador Moyà i alumnes de l'Escola Nostra Llar jugant al joc sobre en Miquel Crusafont.

El desenvolupament del joc s’ha dut a terme amb l’assessorament de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El joc estarà disponible al web edu365 del Departament d’Ensenyament i al web www.personatgesenjoc.cat, des d’on es pot accedir també a la guia didàctica desenvolupada especialment per al professorat.

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 14:41
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex