Salvador Moyà (esquerra) i Josep Ayuso (dreta) signen el conveni de cessió (Juanma Pelaez/Ajuntament de Sabadell)

L’Ajuntament de Sabadell i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) van signar ahir un conveni amb l’objectiu de cedir un espai dins de Sabadell per a emmagatzemar part de la col·lecció de fòssils del centre de recerca.

Salvador Moyà, Director de l’ICP i Josep Ayuso, fins ahir tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, van formalitzar la cessió d’una part de l’edifici del C. Maria Belloch, 31-33, propietat del consistori, per a què aculli part de la col·lecció de restes paleontològiques que custodia l’Institut. L’acord de cessió és per un any, amb la possibilitat de renovar-se si s’escau.

Tal com va destacar Josep Ayuso, “L’ICP Miquel Crusafont desenvolupa una doble tasca d’investigació i d’educació. És per aquest motiu que en interès de facilitar la tasca que desenvolupa aquesta entitat, i atès que en aquests moments l’Ajuntament disposa d’espais que no estan compromesos per actuacions en breu, l’ajuntament cedirà d’una part de l’edifici”. Per part de l’ICP, Salvador Moyà va comentar, "Com a centre de recerca i museu molt vinculat a la ciutat de Sabadell, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont agraeix a l'Ajuntament la cessió d'aquest espai que ens permetrà continuar la nostra tasca de conservació del patrimoni paleontològic".

La col·lecció de restes paleontològiques de l’Institut inclou més de 200.000 registres, un nombre que augmenta cada any amb fòssils que provenen de les excavacions i de les cessions de particulars o altres entitats. Aquest fet va motivar l’ICP a sol·licitar a l’Ajuntament la cessió d’un espai per a la seva adequada conservació mentre no es procedeix a la seva restauració.

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 13:22
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b