Print this page

Sant Jordi torna carregat de llibres de paleontologia i premis literaris

07 Jul 2015
62255 times
Paradeta de llibres al Museu de l'ICP

Paradeta de llibres al Museu de l'ICP

Per la Diada de Sant Jordi, la paradeta de l’ICP tornarà a omplir-se de llibres de paleontologia. Si encara no sabeu quin llibre regalar, enguany hi trobareu propostes per a totes les edats per descobrir l'apassionant món dels fòssils i l'evolució. Entre la selecció de llibres hi podreu trobar "Un passeig per la història de la biosfera", l'obra de divulgació científica sobre l'origen de la vida i l'evolució escrita per l'investigador Josep Marmi que l'ICP va publicar l'any passat. Durant tot el dia, el Museu farà jornada de portes obertes. A més, divendres viurem l'entrega dels premis corresponents a la quarta edició del concurs de relats “Històries Fòssils” que enguany ha estat sobre el triceratops. 

Un any més, l'ICP se suma a la celebració de Sant Jordi amb una paradeta on s'exposaran una sèrie de títols adreçats a tots aquells que es volen iniciar en el món de la paleontologia o que en volen saber més. A més, el Museu farà jornada de portes obertes durant tot el dia. 

Entre els llibres que podreu trobar en destaquen els editats per l'ICP com el llibre "Un passeig per la història de la biosfera", de Josep Marmi, on s'explica l'origen de la vida i l'evolució al nostre planeta. El llibre inclou il·lustracions d'espècies extintes fetes pel mateix autor i per les il·lustradores Agnès i Aina Amblàs. També hi trobareu el llibre "Dinosaurios del Levante Peninsular", que recull la història del les troballes de dinosaures des del segle XIX fins a l'actualitat en aquesta zona i altres propostes adreçades al públic adult.

Evidentment, tampoc hi faltaran tots aquells llibres de dinosaures que entusiasmen nens i nenes. El conte "Fa olor de dinosaure", és un relat il·lustrat d'una trentena de pàgines, que narra la visita d'un grup de setze adolescents a un museu de Paleontologia i està dirigit a nens i nenes a partir de 10 anys. Per infants a partir de 4 anys trobareu"Dinosaures", un conte amb enganxines d'aquests fabulosos animals. "La meva primera guia de camp" inclou 70 peces per muntar 8 dinosaures i un diorama desmuntable. I això és només una mostra!

A partir de les 18h, l'il·lustrador Roc Olivé signarà exemplars del seu llibre "Dinosaures", una selecció de més de 100 dinosaures i més de 70 rèptils prehistòrics que van compartir el cel i els mars amb els grans saures, catalogats per mides.

Lliurament dels premis del concurs literari "Històries fòssils"

Per tancar aquesta setmana dedicada a la lectura paleontològica, el divendres dia 24 a les 6 de la tarda es donaran a conèixer els guanyadors de la quarta edició del concurs de contes “Històries Fòssils”. El concurs es va convocar el passat mes d’octubre i ha recollit més de 100 relats que parlen sobre el Triceratops, l'emblemàtica peça del Museu i que des del setembre de l'any passat torna a estar exposada. Els membres del jurat del concurs de contes “Històries Fòssils” són: Joaquim Carné, regidor de cultura de l'Ajuntament de Sabadell; Josep Fortuny, Coordinador del Grup de Recerca de Paleontologia Virtual i Cesc Bosch, expert en literatura infantil.  

Tots els participants del concurs que assisteixin a l’entrega de premis, rebran un obsequi per animar-los a seguir llegint i creant històries fòssils. Els tres autors guanyadors, un per cada categoria, estan convidats per l'ICP a una excursió per 4 persones per a visitar algun dels jaciments paleontològics en els que treballa l'ICP. 

+ info: L’adreça del Museu de l’ICP és C/ de l’Escola Industrial, 23 (Sabadell). Podeu consultar totes les activitats del Museu en aquest enllaç, així com a Facebook i Twitter.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User