03 Feb 2015
7172 times

Us presentem el programa d'activitats escolars per al curs 2016-2017 adreçat a les escoles, instituts i altres centres educatius. Desitgem que hi trobeu propostes interessants que us permetin abordar aspectes tan diversos com la biologia, la geologia, les matemàtiques, el dibuix, les llengües, etc. d’una forma apassionant, des de l’aventura que suposa el procés d’excavació i investigació.

La novetat d’aquest any és un taller pels més petits: “El titanosaure i els seus amics”. Un conte adreçat a educació infantil a partir de p2, que de ben segur agradarà a tots els infants. A banda, seguim oferint els tallers ja consolidats sobre dinosaures, petits rosegadors o els avantpassats dels ésser humans.

Tots són al Museu de l’ICP, veniu a descobrir-los! Avui investigues tu!!

Per a més informació i reserves podeu escriure a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o trucar al 93 726 17 69.

VISITES

 • Visita lliure Tots els nivells
  Una tutora científica virtual guiarà el visitant al llarg del seu propi procés de recerca científica, des de l’excavació d’un fòssil fins a la publicació dels resultats de la investigació. 25€/grup.
 • Visita guiada Cicle superior de Primària, ESO i Batxillerat
  Veniu a fer una visita guiada per personal del centre, dedicada a l’exposició i complementada amb visites a zones no obertes al públic. Possibilitat de fer la visita en anglès! Consulteu horaris. 70€/grup

TALLERS ESCOLARS

Totes les activitats inclouen entrada i materials per visitar el museu. Treballem amb materials diversos: fotografies impactants, rèpliques de fòssils i eines audiovisuals o multimèdia.

Totes les aules taller estan equipades amb els materials més moderns. En tots els tallers oferim una introducció a la paleontologia, amb les múltiples disciplines que hi participen, i us plantegem un problema que heu de resoldre referent al fòssil que investigueu.

Hi ha tallers adaptats a infants i joves amb necessitats educatives especials. Consulteu.

 • El titanosaure i els seus amics P-2, P-3 i P-4
  Activitat on coneixerem el Titanosaure i d’altres espècies que van conviure amb ell. Tot això amb dinàmiques molt divertides on els nens són els protagonistes. Descobrirem que és això de ser paleontòleg, veurem que no tots els dinosaures menjaven el mateix, ni caminaven igual.
  Durada: 1h. 70€/grup

 • Arbre genealògic de ratolins i musaranyes Educació infantil
  Un conte sobre un petit hàmster que li demana a la seva àvia com eren els seus avantpassats és el punt de partida per explicar què són els micromamífers. En aquest taller en coneixerem alguns i aprendrem a distingir-los. Activitat adaptada per a persones amb discapacitats sensorials. Durada: 1h. 70€/grup
 • Com vivien els dinosaures dels Pirineus? Educació infantil i Primària
  Descobrirem com les rèpliques fòssils de dinosaure ens parlen sobre aspectes relacionats amb la vida, la morfologia, els hàbits o la grandària d’aquests animals. Aquest taller també es pot fer en anglès. Durada: 1h. 70€/grup
 • El món dels fòssils: Què fan els paleontòlegs? Primària
  A partir de la visita a les sales i al taller del laboratori i el treball amb rèpliques fòssils a l’aula, s’introdueix els infants al divers món dels fòssils. i a la feina que fan els paleontòlegs. Durada: 1h. 70€/grup
 • L'evolució dels vertebrats. Cicle mitjà i superior de primària
  A partir del coneixement del propi cos compararem el nostre esquelet amb el d’altres animals vertebrats (dinosaures, mamífers, rèptils, etc) per veure les similituds i diferències que hi trobem. Durada: 1h. 70€/grup
 • S'ha escapat un dinosaure! Cicle mitjà i superior de primària
  L’activitat s’estructura en espais d’autodescoberta per tal que els infants facin petites investigacions sobre un dinosaure incògnita, amb l’ajut de rèpliques fòssils, làmines i altres materials de suport, amb l’objectiu d’esbrinar-ne el nom, tot treballant aspectes generals de nutrició, locomoció, reproducció i ambient. Alhora serveix perquè s’adonin de la diversitat de dinosaures que han existit. Durada: 1h. 70€/grup
 • Dibuixant al museu. Primària
  Aquesta activitat consisteix en donar una base de dibuix i una visió d’aquest com a mitjà de comunicació i d’aprenentatge sobre el nostre entorn, en aquest cas viure el museu a través del dibuix. L’objectiu és aprendre a observar el món que ens envolta a través del dibuix/sketching en el quadern de camp. Durada: 1h 30min. 85€/grup.
 • Introducció a la il·lustració científica. Primària
  Farem una petita introducció a la il·lustració científica, explicant què és i per a què serveix. Reconstruirem la musculatura i la pell d’un animal del passat i dibuixarem un crani amb la tècnica del puntillisme. Durada: 1h 30min. 85€/grup.
 • Ous i pejades: Dels fòssils al 3D. Cicle superior de Primària i 1r i 2n d'ESO
  Enterraven els ous els dinosaures? Perquè feien postes comunes? Quan posaven els ous s’ajupien? Duent a terme una investigació seguint el mètode científic i amb l’ajut d’eines de la paleontologia virtual, els alumnes, organitzats en grups de treball, provaran de donar resposta a aquestes preguntes. Durada: 1h 30min. 85€/grup.
 • Gairebé humans ESO, Batxillerat i Cicles formatius
  A partir d’aspectes relacionats amb l’esquelet i l’estudi de cranis de primats antropomorfs fòssils mirarem d’entendre el procés evolutiu que ha portat cap a la posició bípeda en la nostra espècie i altres parents propers. Durada: 1h 30min. 85€/grup
 • Fes servir el cap! 2n d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius
  Mitjançant la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids i amb l’ajuda de les matemàtiques ens endinsarem en el fascinant món de l’evolució humana. Durada: 1h 30min. 85€/grup
 • Cabres petites i conills gegants Batxillerat i Cicles formatius
  L’anàlisi de rèpliques de cranis, motlles endocranials i làmines, ens servirà per analitzar fenòmens curiosos de l’evolució com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural. Durada: 1h 30min. 85€/grup.

MALETES DIDÀCTIQUES

Tots els nivells

Material de préstec gratuït. El professorat s'encarrega de treballar amb aquest material de suport i els materials didàctic d'acompanyament i es fa responsable de retornar la maleta en bon estat.

 • Maleta de dinosaures. Conté reproduccions de les següents peces: dents de dinosaure carnívor i de dinosaure herbívor, rastres de petjades, ou i vèrtebra.
 • Maleta de fossilització. Conté reproduccions de les següents peces: motlle extern i intern d'invertebrat, impressions de fulles, empremta, mandíbula d'herbívor, copròlit (excrement fòssil), tronc d'arbre i rastre d'invertebrat.
 • Maleta d'evolució humana. Conté reproduccions dels següents cranis: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus robust (Paranthorpus boisei d'Olduvai), Australopithecus gràcil (Sterkfontein 5), Homo habilis (OH- 24), Homo ergaster (o
  Homo erectus arcaic) i Homo neanderthalensis.
 • Maleta de mamífers. Conté reproduccions i originals de cranis i mandíbules de mamífers actuals i fòssils per poder treballar a l'aula temes d'evolució.
Last modified on Viernes, 01 Julio 2016 10:21
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b