Investigador associat

Departament de Faunes del Neogen i Quaternari, Institut Català de Paleontologia.

Edifici ICP, Campus de la UAB. 08193 Cerdanyola del Vallès, Barcelona.

Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. // Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Llicenciat en Biologia per la UniversidadComplutense de Madrid, becari predoctoral FPI del Museo Nacional de Ciencias Naturales-CSIC (Madrid) i doctor en Biologia per la Universidad Complutense de Madrid. Va realitzar la seva tesi doctoral en sistemàtica i filogènia de mosquids (família Moschidae, cérvols mesquers) del Miocè mitjà i superior de la península Ibèrica. Després de doctorar-se, va passar dos anys com a contractat postdoctoral al departament de zoologia de la Cambridge University (Cambridge, Regne Unit), i més tard es va reincorporar al MNCN-CSIC amb un altre contracte postdoctoral de tres anys.

Les seves principals línies de recerca tenen a veure amb l'evolució de certs grups de mamífers, especialment èquids anquiterins i remugants. En aquest darrer grup s'ha basat la major part de la seva carrera científica, esdevenint-ne especialista en sistemàtica i filogènia. Com a bases fonamentals d'aquests treballs es troben l'anatomia i morfologia comparades, tot i que darrerament també està incorporant dades moleculars en les publicacions sobre remugants.

Com a investigador actiu, ha publicat articles en revistes internacionals com Journal of Vertebrate Paleontology, Palaeontology, Evolution, Acta Palaeontologica Polonica, Comptes Rendus, Lethaia, PLOS ONE, Zoological Journal of the Linnean Society, PalaiosJournal of Systematic Palaeontology. També ha participat en congressos i workshops especialitzats, nacionals i internacionals. Finalment, s'ha dedicat a la divulgació científica tant des de l'assessoria científica a museus (per exemple el MNCN-CSIC) com des de la paleoil·lustració, amb treballs publicats tant en museus (MNCN-CSIC, Cosmocaixa, AMNH-New York) com en publicacions (per exemple, el National Geographic Book of Prehistoric Mammals al costat de Mauricio Antón).

Com paleontòleg de camp ha participat en excavacions tant a la península Ibèrica com fora d'ella, destacant les del conjunt de jaciments de Cerro de los Batallones (Madrid, Miocè superior), Toril-3 (Saragossa, Miocè mig) i les dels jaciments del Sperrgebiet (Namíbia, Eocè mitjà i Miocè inferior) com a membre de la Namibia Palaeontolgy Expedition.

 

Last modified on Martes, 06 Septiembre 2016 09:48
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca