Pere Figuerola

Viernes, 18 de mayo, coincidiendo con el Dia Internacional dels Museus, se inauguró la nueva museografía del Museu d'Alcover “Triàsic, explosió de vida” centrada en el espectacular registro fósil de los yacimientos de la zona. El Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha participado en ella cediendo una imagen de la reconstrucción del paleoambiente y asesorando parte de los contenidos a través de Joan Cartanyà, colaborador del ICP.

Divendres, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, es va inaugurar la nova museografia del Museu d’Alcover “Triàsic, explosió de vida” centrada en l’espectacular registre fòssil dels jaciments de la zona. L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) hi ha participat cedint una imatge de la reconstrucció del paleoambient i assessorant part dels continguts a través de Joan Cartanyà, col·laborador de l’ICP.

RBA Coleccionables i National Georgraphic publiquen aquesta setmana el llibre “La especie humana. Los caminos para evitar la extinción”. L’obra, escrita per Marc Furió i Pere Figuerola, de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), contempla els tres escenaris possibles per al futur de l’espècie humana a partir del coneixement que proporciona la paleontologia: l’extinció, la migració i l’evolució.

L’editorial Paidós acaba de publicar un llibre escrit per Àngel H. Luján, investigador associat de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) junt amb els paleontòlegs Alba Vicente i Ferran Llorens, que recorre gairebé 4.000 milions d’anys de la història de la vida a la Terra. Amb un to divulgatiu i amè, l’obra explica els moments clau d’aquest procés com són l’aparició de les primeres formes vives, les grans extincions del passat o la radiació dels primers mamífers.

L’Ajuntament de Masquefa va presentar la setmana passada els resultats de l’informe sobre la intervenció paleontològica preventiva realitzada al Turó del Cairot, al sector industrial de Can Bonastre, entre el mes de desembre de 2017 i el febrer de 2018. La compareixença va anar a càrrec de l’alcalde Xavier Boquete i Jordi Galindo, cap de l’Àrea de Treball de Camp de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), Josep Fortuny i Eudald Mujal impartiran el 19 i 20 de maig el curs “El Permià i el Triàsic als Pirineus. El registre de la major extinció de la Terra” en el marc del programa de la Institució Catalana d’Història Natural. El curs és fruit de les col·laboracions entre l'ICP i el Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP), que des del 2013 han estat treballant conjuntament a l'àrea de Port del Cantó, una entrada natural al Parc, a la frontera entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

The list of ICP SCI papers is available here

 

The list of all ICP publications from 2006 to 2018 (including SCI papers, papers in other international journals, papers in national journals, books and edited volumes, book chapters, conference proceedings, SCI and non-SCI abstracts and dissemination papers) is listed in the file below:

- List of all ICP publicactions 2006-2018

 

Avançant-nos a Sant Jordi, divendres vam lliurar els premis corresponents a la setena edició del concurs literari de temàtica paleontològica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) “Històries fòssils”. El jurat va destacar la qualitat de les obres presentades en cadascuna de les tres categories del concurs.

L’organisme internacional ha aprovat atorgar el segell oficial al territori format per 19 municipis lleidatans. Conca de Tremp - Montsec es converteix en el segon Geoparc del territori català, on actualment hi ha el de la Catalunya Central, i el dotzè a Espanya. L’Associació Projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec compta amb el suport de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres entitats.

On 28 March 2018 the Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) received the "HR Excellence in Research" award. This award and its logo reflect the ICP commitment to the policies and practices of The Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) in line with the European Charter for Researchers and the Code of Conduct for the Recruitment of Researchers of the European Union.

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b