Cap del grup de recerca en Paleoprimatologia i Paleontologia hkumana

 

(Palma de Mallorca, 1955)
 
Professor de recerca ICREA i professor associat a l’Unitat d’Antropologia Biològica de l’UAB.
 
Durant l’etapa de formació ha realitzat estades en alguns centres de recerca europeus com el Departament de Paleontologia del Naturhistorishes Museum de Basilea; el Departament de Antropologia de l’Anthropologisches Institut de la Universitat de Zurich; el Laboratori de Paleontologia de Vertebrats, del Musée National de Histoire Naturelle de París i el Departament de Paleontologia del British Museum (Natural History) de Londres, entre altres.
 
En el camp de la Paleontologia de Vertebrats la seva trajectòria científica ha anat lligada de manera fonamental a la recerca en dos àrees: l’evolució de mamífers en condicions d’insularitat i l’evolució dels antropomorfs, hominids i altres mamífers del Neogen d’Eurasia i en particular de Catalunya.
 
Els resultats d’aquesta recerca han estat publicats a les més prestigioses revistes científiques del mon com Science, Nature, Tree, Proceedings National Academy of Sciences USA, Brain Behaviour and Evolution, Journal of Human Evolution, American Journal of Physical Anthopology i Paleobiology entre altres.
 
Ha publicat més de 250 publicacions entre articles científics i llibres; ha participat en més de 30 projectes de recerca i congressos i ha dirigit nombroses excavacions paleontològiques entre les que destaquen les del jaciment de Can Llobateres (Sabadell) i de Can Vila 1 (Els Hostalets de Pierola). Ha rebut diversos premis per les seves tasques de recerca, entre ells el segon premi Ciutat de Barcelona de Recerca l’any 2000.
 
És membre del projecte internacional de recerca anomenat “Researching Hominid Origins Initiative” de la National Science Foundation dels Estats Units de Nord Amèrica (NSF-BCS-0321893) coordinat per T. D. Withe i F. C. Howell de la Universitat de Califòrnia a Berkeley (USA), que es actiu des de 2003 fins al 2008.
 
Dirigeix el projecte SOMHI, finançat per la Generalitat de Catalunya, que té com a finalitat última la recerca dels orígens i evolució dels grans antropomorfs vivents basat en l’extraordinari registre fòssil de Masquefa-Els Hostalets de Pierola (Anoia, Barcelona).
 
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Last modified on Thursday, 10 August 2017 16:35
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca