Curs d'Introducció a la conservació de les col·leccions d'història natural. 26-30 de juny.

 

Aquest curs està organitzat per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB), amb la col·laboració de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESRCBCC).

El MCNB i l‘ICP conserven unes valuoses col·leccions de ciències naturals (fossils exlusivament en el cas de l'ICP i minerals, roques, plecs d’herbari, llavors, espècimens zoològics i fòssils en el cas del MCNB) que han de perdurar en el temps pel seu alt valor científic i perquè puguin ser estudiades en el futur. Conservar aquest patrimoni és un treball conjunt entre professionals de les ciències naturals i professionals de la conservació del patrimoni.

Durant el curs es tractaran els aspectes més rellevants de la conservació de col·leccions de ciències naturals, des de la preparació, les condicions ambientals, la prevenció de plagues, fins a les tipologies d’embalatges entre d’altres. Les sessions són impartides pels professionals del MCNB i de l’ICP que treballen directament amb el patrimoni.

El programa del curs està disponible en aquest enllaç.

El curs està adreçat a estudiants de 3r i 4rt curs de Conservació i Restauració de Béns Culturals, graduats, diplomats o llicenciats en Conservació i Restauració de Béns Culturals i professionals de l'àmbit de la conservació d'història natural. El curs és equivalent a 1 ECTS de l'ESCRBCC.

Lloc, dates i horari:

El curs se celebrarà del 26 al 30 de juny de 9 a 17h (excepte divendres 30, que serà de 9 a 13h).

Les sessions se celebraran en tres espais diferents: Museu Blau (Barcelona), Museu de l'ICP (Sabadell) i Edifici ICTA-ICP (Campus de la UAB).

Preu i inscripcions

General: 200€

Estudiants ESCRBCC i aturats: 150€

Inscripcions obertes fins al 15 de juny mitjançant correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. indicant: Noms i cognoms, DNI, estudis, centre d'estudis i/o de treball i telèfon de contacte.

 

Last modified on Monday, 08 May 2017 16:11
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca