La Setmana de la Ciència a l’ICP - 2012

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia se suma, una vegada més, a la celebració de la Setmana de la Ciència, del 16 al 25 de novembre. Enguany ho fa en col·laboració amb diferents institucions de Sabadell i de la resta de Catalunya. Entre les activitats més destacades hi ha la possibilitat de veure d’aprop les restes fòssils de l’homínid Anoiapithecus brevirostris, conegut com a Lluc, o les gimcanes, una a Sabadell i una virtual sobre en Miquel Crusafont. A més a més, el dijous 22 de novembre s’entregaran els premis del concurs de dibuix convocat amb motiu del segon aniversari del Museu de l’ICP.

 

Programa de la Setmana de la Ciència

 • Durant tota la Setmana de la Ciència
  Portes Obertes al Museu de l’ICP
 • Divendres 16 i 23, i dimecres 21 de Novembre, en diferents horaris, al Museu de l’ICP
  Mostra de les restes fòssils d'en Lluc
  En el marc de l'exposició temporal 'Gairebé Humans. Origen i Evolució dels Hominoïdeus', els visitants del museu podran veure i de ben aprop les restes fòssils d'un dels homínids més coneguts del Miocè català: Anoiapithecus brevirostris, conegut popularment com a Lluc.
 • Dimarts 20 de Novembre, a partir de les 9:00, a Sabadell
  La ciència en marxa. Apunta't a la gimcana científica de Sabadell
  L’ICP, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa i l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) proposem als alumnes de 4rt d’ESO i 1r de Batxillerat una gimcana per conèixer la ciència que es fa a Sabadell.
 • Dimecres 21 de Novembre, a les 11:30
  Com hem arribat aquí? 65 milions d'anys de canvi climàtic, xerrada a càrrec d’Isaac Casanovas, investigador de l’ICP
  Activitat dins del marc de “La Ciència en Primera Persona” adreçada a l’alumnat del CRP del Vallès Occidental VI a Montcada i Reixac, organitzada pel Departament d’Ensenyament i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

  El desconegut món de la Paleontologia; mes enllà de trobar i excavar fòssils, xerrada a càrrec de Marc Furió, investigador de l’ICP
  Activitat dins del marc de “La Ciència en Primera Persona” adreçada a Viladecavalls, organitzada pel Departament d’Ensenyament i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
 • Dijous 22 de Novembre, de 10:00 a 12:00
  La ciència en marxa. Apunta't a la gimcana paleontològica virtual sobre en Miquel Crusafont
  L'ICP us proposa participar des de l’aula en una gimcana paleontològica virtual a partir del joc sobre Miquel Crusafont que ha dissenyat la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat, conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i amb l’assessorament científic de l’ICP. Activitat amb la col·laboració de la Secretaria d'Universitat i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.
 • Dijous 22 de Novembre, a les 13:00
  Xerrada: L'origen dels grans simis i els humans: aportacions del registre fòssil català
  A càrrec de Salvador Moyà i Solà, investigador ICREA i director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. A la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències/Biociències. Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Dijous 22 de Novembre, a les 18:00, al Museu de l’ICP
  Lliurament de premis del Concurs de Dibuix "Quan jo sigui paleontòleg..."
  Lliurament dels premis als guanyadors del Concurs de Dibuix celebrat amb motiu del segon aniversari del nou Museu de l’ICP, i que aquest any tenia com a protagonista en Pau, l'homínid fòssil Pierolapithecus catalaunicus.

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 15:11
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b