Dia Internacional i Nit dels Museus

03 Mar 2015
3443 times

Per setè any consecutiu, els museus de Sabadell s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus que se celebra anualment el dia 18 de maig, i amplien aquesta celebració fins diumenge 20, amb jornades de portes obertes i activitats gratuïtes per tal que tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin puguin visitar-los.

En cadascun dels museus participants, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, el Museu d’Història, el Museu d’Art, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, a partir del 18 de maig s’exposarà la Joia del Museu, una peça singular de la seva col·lecció que es podrà visitar durant aquests dies, així com la resta d’exposicions dels museus.

Les Joies del Museu d’enguany:

  • Càmera i accessoris de Josep Bussoms. ESPAI CULTURA FUNDACIÓ SABADELL 1859. C/ d’en Font, 25
  • Andreu Castells i Peig (Sabadell, 1918-1987). Cent anys del naixement de l’autor de “L’art sabadellenc”. MUSEU D’ART DE SABADELL. C/ del Doctor Puig, 16
  • Enigmàtica! Una joia d'or de fa 2.600 anys. MUSEU D’HISTÒRIA DE SABADELL. C/ de Sant Antoni, 13
  • Facsímil de l’escriptura de constitució de la Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas, 1843. Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa. MUSEU DEL GAS DE LA FUNDACIÓ GAS NATURAL FENOSA. Plaça del Gas, 8
  • Impressió de la pell d'un dels darrers dinosaures d’Europa. MUSEU DE L’INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT. C/ de l’Escola Industrial, 23

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus es celebra La Nit dels Museus, amb els museus oberts fins a la mitjanit. La Nit dels Museus es celebra a tot Europa des del 2015 i té com a objectiu fer que els museus siguin més accessibles al públic en general i en particular a un públic més jove. Vol també, generar una xarxa de museus europeus en un esdeveniment comú, festiu i amistós.

A Sabadell, la Nit dels Museus, el dissabte 19, a les 19 i a les 21 h es farà l’itinerari “Cinc museus, cinc històries”. Un recorregut per als cinc museus en el que s’explicaran anècdotes i fets curiosos de cada institució i del que s’hi guarda. L’itinerari s’iniciarà davant del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, a la plaça del Gas, no cal inscriure’s prèviament. Aquest dia tots els museus romandran oberts fins a la mitjanit.

Finalment, el diumenge 20 de maig entre les 11 i les 14 hores al Racó del campanar es farà una mostra de tallers infantils dels cinc museus participants adreçat a un públic familiar.

Last modified on Dimecres, 16 Mai 2018 16:58
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b