Presentació

02 febrer 2015
6742 times

Benvolgudes i Benvolguts,

A l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) estem convençuts que la paleontologia, com a disciplina a cavall de la Biologia i la Geologia, ha de fer aportacions fonamentals a la teoria de la evolució, amb una clara orientació de la recerca envers la paleobiologia.

Dit d'una altra manera, a l'ICP no en tenim prou de saber com eren els dinosaures o els mamífers de fa dotze milions d'anys, o els primats o els homínids, els avantpassats de l'home actual. Nosaltres volem saber com vivien, com es movien, quina era la seva biologia, per entendre com han evolucionat els éssers vius i el medi que els envolta.
 
Pel nostre equip d'investigadors, el treball paleontològic bàsic (excavacions, taxonomia, descripció...) segueix sent una part essencial de la feina. Però, cada vegada més, duem a terme la recerca fent ús de la paleontologia virtual. És a dir, usant noves tecnologies i tècniques d'observació dels fòssils, com la tomografia de raigs X, que permet obtenir imatges de talls o seccions dels exemplars, i la microscòpia confocal, per obtenir imatges tridimensionals.
 
La preparació i conservació de les col·leccions paleontològiques de l'Institut, que anem ampliant, són també part fonamental de la nostra feina, donat que els exemplars fòssils són la nostra matèria primera. En aquest sentit, l'ICP té la voluntat d'esdevenir el centre de referència de Catalunya en quant a conservació del patrimoni paleontològic de vertebrats. És per això que ens oferim per assessorar tècnicament, en aquesta i altres qüestions, aquelles institucions que ho demandin.
 
A l'ICP, però, anem més enllà, i a costat de la recerca, la preparació i la conservació donem especial importància a la difusió del patrimoni paleontològic i del seu significat. Explicar a la societat les troballes dels nostres investigadors és per a nosaltres tan important com iniciar una nova excavació. Tenim la vocació de posar a l'abast dels interessats les eines conceptuals i materials que permetin fer un ús cultural i lúdic del patrimoni paleontològic. I ho fem, no només mitjançant les sales d'exposició del Museu, ubicat al centre de Sabadell, sinó també col·laborant en la creació i gestió d'una xarxa de centres d'interpretació locals de paleontologia arreu del país. Sentim, a més, en aquest moment de plena ofensiva creacionista, l'obligació d'ajudar a difondre un dels fets científics més rellevants; l'evolució biològica.
 
No voldria acabar sense adreçar-me als joves que queden fascinats amb els secrets de l'origen i l'evolució de la vida. Els animo a formar-se, a ser ambiciosos i a posar el seu talent al servei de la recerca de respostes en el registre fòssil. Perquè només ells, encertant les preguntes, trobaran explicacions a enigmes que avui encara no podem resoldre. Els joves són, sou, també el futur d'aquest Institut on, des del primer dia, ens hem deixat aconsellar per les paraules d'Albert Einstein; "si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix".
 
Rebeu una salutació ben cordial,
 
David M. Alba
Director

Last modified on Divendres, 28 abril 2017 08:55
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com
More in this category: Què som? »

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b